Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Gode grunde

Økologisk fødevareproduktion er en produktionsform som på mange forskellige parametre tager særlige hensyn til natur, miljø og dyrevelfærd. Her er en række gode grunde til at købe økologisk.


Du støtter øget dyrevelfærd
Økologiske dyr har god plads og kan bevæge sig frit omkring. Dyrene kommer ud i det fri, hvor de har mulighed for at gøre de ting, der er naturlige for dem.

Økologiske dyr får økologisk foder, og de får masser af grovfoder som fx græs, hø eller ensilage. Det er godt for dyrenes maver og trivsel.

Du beskytter natur og grundvand
Økologisk produktion giver en ren og rig natur. Der findes 30 procent flere vilde dyr og planter omkring de økologiske marker. Det skyldes, at der gødes mindre og ikke bruges syntetiske sprøjtemidler. Det er også godt for grundvandet.

Du sparer dig selv for sprøjtemidler
Økologi er baseret på naturlige metoder til at holde ukrudt og skadedyr nede, og der bruges ikke syntetiske sprøjtemidler. Når du køber økologisk, sparer du derfor dig selv for risikoen for rester af sprøjtemidler. 

Du får færre tilsætningsstoffer
Du slipper for 281 E-numre, når du køber økologisk. Her i blandt kunstige aroma-og farvestoffer. Økologiske fødevarer er forarbejdet så skånsomt som muligt, og der bruges kun naturlige ingredienser.

Meget restriktiv brug af medicin
Der er meget strenge regler for brug af medicin. Økologiske dyr må ikke få medicin uden, at en dyrlæge først har set på dyret. Hvis en gris får mere end én medicinsk behandling, må dens kød ikke længere sælges som økologisk.

Mad uden GMO
Økologerne siger nej til gensplejsning: Blandt andet fordi de sundhedsmæssige konsekvenser ikke er kendt til bunds, og fordi man endnu ikke kan overskue konsekvenserne, hvis gensplejsede planter breder sig til naturen. 

Ø-mærket står for grundig kontrol
Ø-mærket er forbrugernes garanti for, at maden er produceret efter de økologiske regler. Både landmand og fødevarevirksomhed bliver mindst én gang om året kontrolleret af myndighederne.

Økologi er godt for ulandene
Økologiske dyrkningsmetoder kan i mange tilfælde hjælpe fattige bønder i ulandene til at producere mere mad og tjene flere penge.

Forsigtighed frem for alt
I økologisk produktion vægtes forsigtighed højt. Det betyder, at hvis man er tvivl om effekten af et stof, må det ikke anvendes.

Økologi – en bæredygtig fødevareproduktion

...der tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd.