Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Hvorfor købe økologisk?

Den økologiske tankegang følger produkterne fra mark og stald og videre i forarbejdningen. Her kan du se, hvad der særligt kendetegner de økologiske produkter i marken, i stalden og på bordet.

VÆLG ØKOLOGI FORDI 

• Du støtter dyrevelfærd. 
• Du beskytter natur og grundvand. 
• Du får færre tilsætningsstoffer. 
• Du sparer dig selv for sprøjtemidler.

Økologi i marken 
I marken tager landmanden størst muligt hensyn til natur og miljø. 

• Der bruges husdyrgødning i stedet for kunstgødning. 
• Man bruger ingen kunstige sprøjtemidler mod ukrudt, insekter og sygdomme. 
• Man vedligeholder jordens frugtbarhed. 
• Der går to år fra en landmand begynder at dyrke en mark økologisk, til at afgrøderne må sælges som økologiske. 

Økologi i stalden 
Økologiske husdyr skal have mulighed for at gøre de ting, som er naturlige for dem. 

• De skal have god plads i stalden, så de kan bevæge sig frit omkring. 
• De skal have mulighed for at komme ud i det fri og røre sig. 
• Køerne skal på græs om sommeren, grisene skal have noget at rode i, og hønsene skal kunne støv-bade. 
• Økologisk dyr skal have økologisk foder, og de skal have masser af grovfoder – fx græs, hø eller rodfrugter. Grovfoderet holder dyrene mætte i lang tid og gør dem dermed mere rolige. 

Økologi på bordet 
Den økologiske tankegang følger produkterne videre i forarbejdningen. 

• Økologisk mad er fremstillet så naturligt og skånsomt som muligt. 
• Når du vælger økologi, siger du farvel til 281 E-numre. 
• Økologisk mad er fremstillet uden kunstige farvestoffer, aromaer og sødemidler. 
• Økologisk mad er dyrket uden brug af gensplejsede organismer (GMO). 
• Du kan kende økologiske fødevarer på det røde Ø-mærke og EU’s grønne økologilogo.

  

• Spisesteder (restauranter, kantiner, storkøkkener) har også mulighed for at vise deres økologiske profil med det økologiske spisemærke i guld (90-100 %), sølv (60-90 %) eller bronze (30-60 %). 
• Spisemærket viser, hvor stor en andel af de råvarer køkkenet anvender, der er økologiske.