STOUTBRAISERET ØKOLOGISK GRISEBOV
OG RODFRUGTER

4 personer

Grisebov: 

  • 1 stor skive økologisk grisebov, ca. 5 cm tyk

  • ½ l stout

  • Olivenolie til stegning

  • 1 lille bundt frisk timian

  • 2 mellemstore gulerødder

  • 2 mellemstore persillerødder eller pastinakker

  • ½ lille knoldselleri

  • 4 fed hvidløg

  • Salt

  • Peber

Krydderblanding:

  • 2 tsk. røget paprika

  • 2 tsk. brun farin

  • 1 tsk. knust kommen

Tilbehør:

  • Groft brød med koldt økologisk smør

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175˚. Mix krydderblandingen. Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker på ca. 4x2 cm. Brun dem derefter hurtigt af i lidt olivenolie og krydr dem let med salt og peber. Tag rodfrugterne af varmen og hæld dem over i en skål. Pil hvidløgene, knæk dem under kniven og læg de knækkede hvidløg op til rodfrugterne.

 

Krydr boven på begge sider med salt og peber. Kom lidt olivenolie på en hed pande og brun boven af på den ene side. Vend boven og drys krydderblandingen på stegefladen.

 

Skyl timianen, dryp den af og fordel den i bunden af en stegeso eller et ovnfast fad. Læg rodfrugterne, hvidløgene og til sidst boven ovenpå. Hæld forsigtigt øllet ved og sæt fadet i ovnen med låget lidt på sned. Retten skal herefter braisere i ca. 75 minutter.

 

Tag stegesoen ud af ovnen. Hæld væden over i en gryde og kog den ind til ca. halvdelen. Skær herefter boven i skiver og anret på et fad sammen med rodfrugterne. Hæld den reducerede sky over retten og server straks med groft brød og koldt økologisk smør.