Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Opskrifter med lækker øko-gris

Når du køber økologisk kød til din familie, kan du servere kød med god smag og omtanke!

Økologisk kød på bordet:

Kød spiller en hovedrolle i den danske mad- og måltidskultur og er tit det element, som måltidet planlægges ud fra.

Kødet bidrager med smag, tyngde, mæthed, fylde og vigtige proteiner. Kødet er dog oftest den sidste råvare, man begynder at købe økologisk, primært på grund af merprisen.

Prisen på det økologiske kød afspejler de omkostninger, der er forbundet med den økologiske produktion, som f.eks. at grisene skal have økologisk foder, meget plads og adgang til udearealer. Det kan derfor være en god idé at anvende kødet på nye måder, så det baner vej for mere økologisk kød på tallerkenen.

I menuen til venstre finder du inspiration til lækre opskrifter med grisekød.

 

Alternative udskæringer og langtidsstegning:

En god idé til at få mere økologisk kød på tallerken er for eksempel at bruge andre udskæringer end de mest normale. Udskæringer som f.eks. egner sig til langtidsstegning ved lave temperaturer.

Ved at langtidsstege f.eks. en grisekødssteg opnår man et mindre svind og en mere ensartet stegning, da temperaturen holdes konstant over flere timer. 
Der er mange muligheder for at anvende mindre kendte udskæringer, og det kan tit fås til en relativ lav kilopris. Det kunne bl.a. være bov, kæber, nakkefilet, tykkam, skank, flæskeside m.m. Spørg din lokale slagter eller økologiske landmand om, hvilke muligheder der er for at få disse udskæringer, næste gang du skal handle ind.