Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Herresalat med strimler af økologisk skinkeinderlår

2 personer

Skinkespyd: 

  • 300 g skinkeinderlår i strimler

  • Sesamolie til stegning

  • Salt

  • Friskkværnet peber

Marinade:

  • 1 økologisk lime

  • 2 fed hvidløg

  • 50 g frisk ingefær

  • 1 spsk. honning

Salat:

  • 2 æg

  • 3 dadler (medjoul)

  • 8 cherrytomater

  • 1 frisk chili

  • ¼ agurk

  • ¼ spidskål

  • 1 stor gulerod

  • 200 g aspargesbroccoli

Tilbehør:

  • Evt. groft brød

 

Vask limefrugten og riv skallen. Pres saften ud af limefrugten og bland skal og saft i en skål. Pil hvidløget og snit det fint. Skræl ingefæren og snit den i helt små tern. Bland hvidløg, ingefær og honning med saft og skal fra limefrugten. Krydr strimlerne af skinkeinderlår med salt og friskkværnet peber. Læg kødet i marinaden og lad det stå i ca. 15 minutter.

 

Læg æggene i spilkogende vand, skru ned for varmen og lade dem koge i ca. 8 minutter, til de er hårdkogte. Køl derefter straks under rindende koldt vand.

 

Kog rigeligt letsaltet vand i en gryde. Skyl broccolien. Læg den i det kogende vand i 10 sekunder. Fisk den op og køl den straks i koldt vand. Dryp herefter broccolien godt af.

 

Skyl chilien, rens den for kerner og skær den i tynde skiver. Udsten dadlerne og skær dem i kvarte. Skyl tomaterne og halvér dem. Skyl agurken og flæk den på langs. Fjern kernerne og skær agurken i tynde skiver. Skær kålen i fine strimler, skyl den og dryp den godt af. Skræl guleroden og skær den i tynde strimler med en kartoffelskræller. Læg grøntsager, dadler og chili op i en skål og vend salaten med en smule sesamolie.

 

Steg de marinerede skinkestrimler i en wok eller på en pande med lidt sesamolie. Pil samtidig æggene og skær dem i både. Når skinkestrimlerne er stegt færdig, vendes de straks ned i salaten. Pynt med æggene og server evt. med groft brød.