Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Nudelsalat med skinketern og chilisauce

4 personer

Chilisauce
1½ dl sukker
1-2 røde chilier, alt efter styrke
ca. 1½ dl vand
1 dl risvinseddike
1 tsk salt
1 spsk maizena
Frisk ingefær

Nudelsalat
250 g fuldkornsnudler
100 g bønnespirer
3 gulerødder
2½ dl ærter, optøede eller friske
1 bdt koriander
50 g ristede, saltede cashewnødder
500 g økologisk skinkekød i tern
1 spsk olie
Salt og peber

Kom sukker, halverede chilier, vand, eddike og salt i en blender og blend det hele godt sammen. Hæld blandingen i en gryde og lad det simre under omrøring i ca. 5 min. Bland maizena med en smule vand og rør det i saucen. Kog saucen op og lad den køle helt af inden servering. Rør evt. en smule friskrevet ingefær i saucen. Hvis den skal være stærkere så hak en smule rød chili og bland i.

Kog nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem køle af. Skyl bønnespirerne grundigt og bland dem med nudlerne. Skær gulerødderne i tynde stave og vend dem i salaten sammen med ærter og grofthakkede koriander. Hak cashewnødderne groft og drys dem over salaten.

Steg eller grill skinketernene og krydr dem med salt og peber. Kom kødet i salaten eller server det ved siden af. Server den afkølede chilisauce til.

Besøg www.økogris.dk for flere opskrifter