Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Spyd af økologisk nakkekam med knuste kartofler

2-4 personer

Nakkekam: 
  • 600 g økologisk nakkekam

  • Olivenolie til stegning

  • Salt

  • Friskkværnet peber

  • 4 grillspyd

Marinade:

  • 2 spsk. ahornsirup

  • 1 spsk. citronsaft

  • 1 tsk. stødt kardemomme

  • 1 tsk. stødt spidskommen

  • 1 fed hvidløg, finthakket

  • 1 tsk. tomatpuré

Knuste  kartofler:

  • 800 g kartofler – evt. kogte kartofler fra dagen før

  • 1 mellemstort rødløg

  • 1 bundt løvstikke

  • 1 bundt bredbladet persille

  • 5 spsk. creme fraiche, 18%

 

Vask kartoflerne og kog dem i letsaltet vand. Hæld vandet fra og køl kartoflerne i koldt vand. Har du kogte kartofler til overs fra dagen før, kan disse sagtens bruges i stedet.

 

Når kartoflerne er kogt færdig, tændes ovnen på 200˚. Bland marinaden i en skål. Skær kødet i tern på ca. 4x4 cm. Krydr kødet med salt og peber og vend det ned i marinaden. Lad kødet stå i marinaden i ca. 20 minutter.

 

Pil rødløget og hak det groft. Skyl løvstikke og persille og hak det. Knus de kolde kartofler groft med et piskeris. Bland kartofler, rødløg, løvstikke, persille og creme fraiche. Smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld blandingen op i en lille smurt bradepande. Sæt bradepanden i ovnen og bag af, til kartoflerne er gyldne.

 

Mens kartoflerne er i ovnen, brunes kødet af på en varm pande med lidt olivenolie. Fordel derefter ternene på fire spyd. Pensl kødet med resten af marinaden. Spyddene steges færdig i ovnen i ca. 10 minutter. Servér spyddene straks sammen med de varme, knuste kartofler.