Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Koteletter med grøn urterasp og citronkartofler

4 personer

Citronkartofler
800 g små kartofler
Saft fra 1 citron
3 spsk olivenolie
Salt og peber
1 bk karse
1 bdt brøndkarse

Koteletter
Ca. 125 g rasp
2 håndfulde friske krydderurter, f.eks. persille, basilikum, oregano
Salt og peber
4 svinekoteletter
Olie til stegning
2 økologiske citroner

Skrub eller skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 15-20 min. indtil de er møre. Rør citronsaft, olie, salt og peber sammen.

Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af. Halver dem og kom dem tilbage i gryden. Hæld dressing og karse i gryden og vend det hele godt rundt. Hæld kartoflerne ud på et stort fad og fordel brøndkarse henover.

Kom rasp i en dyb tallerken og hak krydderurterne meget fint. Bland urter med rasp, salt og peber. Vend koteletterne i rasp og steg dem i olie på en varm pande indtil de er gyldne og gennemstegte.

Halver citronerne og steg dem i ca.1 min. så overfladen bliver gylden.

Server koteletterne med den lune kartoffelsalat og de stegte citroner som kan presses over kartoflerne.

Besøg www.økogris.dk for flere opskrifter