Økologiske grise med velfærd ad libitum

 

Adresse: Herredsvejen 40, 6640 Lunderskov

Med krølle på halen og trynen i jorden nyder de økologiske grise livet på Kongsbjerg Landbrug ved Lunderskov. Her er højt til himlen og plads til, at både søer og smågrise kan boltre sig på græsmarkerne. Søerne bor i hytter på marken hele året rundt. Her går de sammen med deres smågrise, indtil de er 7 uger gamle. Så flytter smågrisene videre til en anden mark, hvor de lærer at stå på egne ben, inden de flytter på stald med god plads, masser af halm og udearealer.

Som landmand synes jeg, det er dejligt at arbejde med økologiske grise og sørge for, at de har det godt og trives. Den økologiske produktionsform giver grisene frihed og adspredelse. Det er noget som både grisene og os, der arbejder med dyrene, nyder.

Her på Kongsbjerg Landbrug har vi fokus på bæredygtighed. Derfor producerer vi bl.a. en stor del af grisenes foder selv - i tråd med økologiens principper om lokale kredsløb. Vi går også meget op i, at der er græs på foldene hele året. Derfor flyttes grisene jævnligt til nye græsgange, og de gamle marker sås til med nye afgrøder. Gyllen fra vores stalde kommer til et biogasanlæg, hvor den afgasses og bliver til grøn opvarmning, mens næringsstofferne kommer retur - klar til at gøde næste års afgrøder. Ja, sådan kører det hele lidt i ring her på gården.

Kom og besøg os, når vi holder Sofari søndag den 21. maj fra kl. 10 -14, 2023. Vi glæder os til at vise jer det økologiske griseliv.

Venlig hilsen

Kongsbjerg Landbrug

Britt og Niels Schelde Jensen
og alle vores dedikerede medarbejdere

 

På Sofari hos Kongsbjerg Landbrug kan I bl.a.:

• Opleve det økologiske griseliv.
• Få en vogntur rundt til grisene.
• Få en snak med os om arbejdet med de økologiske grise.
• Se nogle af gårdens maskiner.
• Deltage i Sofari-Quiz og vinde økologisk kød til en værdi af 500 kr.
• Til børnene er der bl.a. pixibog, plakat, tatoveringer og mulighed for at lege i halmen.
• Til de voksne er der Øko-grisens almanak – et opskriftshæfte med lækre opskrifter med økologisk grisekød året rundt.
• Tage madkurven med og få en hyggelig dag på landet