Økologisk griseliv på grisens præmisser

Adresse: Krarupvej 19, 6862 Tistrup

På Krarup Landbrug lever vores 350 søer og deres mange smågrise det økologiske griseliv. Her har både søer og smågrise plads til at udfolde deres naturlige adfærd. Vi nyder hver dag at se, hvordan både søer og smågrise trives.

Det er også en stor fornøjelse at følge soen, når hun skal til at fare (føde). Cirka et døgn før hun farer, begynder hun at samle halm og kviste for at bygge redde i sin hytte. Der er fuldstændig ro på, og for det meste klarer søerne også faringerne selv.

Pattegrisene kommer også godt fra start og tager hurtigt godt på, da soen under de økologiske forhold malker godt. Jeg tror, det har stor betydning for grisenes trivsel, at vi giver dem forhold, som er så naturlige som muligt inden for rammerne af det økologiske produktionssystem.

På vores 180 hektar marker har vi økologisk planteavl. Her dyrker vi bl.a. foder til grisene med stort fokus på miljø og klima. Blandt andet forsøger vi os med pløjefri dyrkning. På den måde binder vi humus i jorden og øger kulstofbindingen samtidig med, at vi får en mere farbar og vel drænet jord. Alt sammen forhold med positiv effekt for miljø og klima. Vi har også en speciel fodervogn hvor vi - på baggrund af data om søerne - kan justere mængde og fordelingen af proteiner, fedt og kulhydrater, sådan at den enkelte so får lige præcis det foder, hun har behov for – hverken mere eller mindre. Sådan holder vi også hus med vores ressourcer, når det gælder foder.

Vi glæder os til at vise jer vores økologiske grise, når vi holder Sofari søndag d. 21. maj fra kl. 10-14, 2023.

Venlig hilsen

Niels Thing og Mogens Winther Andersen
Krarup Landbrug

 

På Sofari hos Krarup Landbrug kan I bl.a.:

• Opleve det økologiske griseliv i faremarken.
• Få en snak med os om arbejdet med de økologiske grise.
• Se nogle af gårdens traktorer og maskiner.
• Deltage i Sofari-Quiz og vinde økologisk kød til en værdi af 500 kr.
• Til børnene er der bl.a. pixibog, plakat, tatoveringer og mulighed for at lege i halmen.
• Til de voksne er der Øko-grisens almanak – et opskriftshæfte med opskrifter med økologisk grisekød året rundt.
• Gårdbutikken Varde Ådal Lam serverer bl.a. pølser lavet af kød fra vores grise.
• Købe forfriskninger.
• Tage madkurven med og få en hyggelig dag på landet