æg

Herresalat med strimler af økologisk skinkeinderlår

2 personer

Skinkespyd: 

  • 300 g skinkeinderlår i strimler

  • Sesamolie til stegning

  • Salt

  • Friskkværnet peber

Marinade:

  • 1 økologisk lime

  • 2 fed hvidløg

  • 50 g frisk ingefær

  • 1 spsk. honning

Salat:

  • 2 æg

  • 3 dadler (medjoul)

  • 8 cherrytomater

  • 1 frisk chili

  • ¼ agurk

  • ¼ spidskål

  • 1 stor gulerod

  • 200 g aspargesbroccoli

Tilbehør:

  • Evt. groft brød

 

Vask limefrugten og riv skallen. Pres saften ud af limefrugten og bland skal og saft i en skål. Pil hvidløget og snit det fint. Skræl ingefæren og snit den i helt små tern. Bland hvidløg, ingefær og honning med saft og skal fra limefrugten. Krydr strimlerne af skinkeinderlår med salt og friskkværnet peber. Læg kødet i marinaden og lad det stå i ca. 15 minutter.

 

Læg æggene i spilkogende vand, skru ned for varmen og lade dem koge i ca. 8 minutter, til de er hårdkogte. Køl derefter straks under rindende koldt vand.

 

Kog rigeligt letsaltet vand i en gryde. Skyl broccolien. Læg den i det kogende vand i 10 sekunder. Fisk den op og køl den straks i koldt vand. Dryp herefter broccolien godt af.

 

Skyl chilien, rens den for kerner og skær den i tynde skiver. Udsten dadlerne og skær dem i kvarte. Skyl tomaterne og halvér dem. Skyl agurken og flæk den på langs. Fjern kernerne og skær agurken i tynde skiver. Skær kålen i fine strimler, skyl den og dryp den godt af. Skræl guleroden og skær den i tynde strimler med en kartoffelskræller. Læg grøntsager, dadler og chili op i en skål og vend salaten med en smule sesamolie.

 

Steg de marinerede skinkestrimler i en wok eller på en pande med lidt sesamolie. Pil samtidig æggene og skær dem i både. Når skinkestrimlerne er stegt færdig, vendes de straks ned i salaten. Pynt med æggene og server evt. med groft brød.