kartofler

Koteletter med grøn urterasp og citronkartofler

4 personer

Citronkartofler
800 g små kartofler
Saft fra 1 citron
3 spsk olivenolie
Salt og peber
1 bk karse
1 bdt brøndkarse

Koteletter
Ca. 125 g rasp
2 håndfulde friske krydderurter, f.eks. persille, basilikum, oregano
Salt og peber
4 svinekoteletter
Olie til stegning
2 økologiske citroner

Skrub eller skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 15-20 min. indtil de er møre. Rør citronsaft, olie, salt og peber sammen.

Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af. Halver dem og kom dem tilbage i gryden. Hæld dressing og karse i gryden og vend det hele godt rundt. Hæld kartoflerne ud på et stort fad og fordel brøndkarse henover.

Kom rasp i en dyb tallerken og hak krydderurterne meget fint. Bland urter med rasp, salt og peber. Vend koteletterne i rasp og steg dem i olie på en varm pande indtil de er gyldne og gennemstegte.

Halver citronerne og steg dem i ca.1 min. så overfladen bliver gylden.

Server koteletterne med den lune kartoffelsalat og de stegte citroner som kan presses over kartoflerne.

Besøg www.økogris.dk for flere opskrifter