Pestomørbrad med kikærtesalat

4 personer

Pesto
1 stort bdt bredbladet persille
50 g mandler
50 g parmesan
1 fed hvidløg
Ca. 1½ olivenolie
Salt

2 økologiske mørbrad af gris á 400 g
Salt og peber

Kikærtesalat
2 ds kikærter
100 g feta
250 g cherrytomater
4 stængler forårsløg
2 spsk olivenolie
Saft fra ½ økologisk citron
Salt og peber

Blend alle ingredienserne til pestoen – tilsæt mere eller mindre olie alt efter den ønskede konsistens – og smag til.

Rens mørbraderne for hinder og sener. Pensl kødet med en smule pesto og krydr med salt og peber. Grill eller steg mørbraderne på alle sider i ca. 15-20 min.

Kom kikærterne i en skål og smuldr feta henover. Halver tomaterne og skær forårsløg i tynde skiver – bland det i salaten. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen og vend dressingen rundt i salaten.

Skær kødet i skiver og server med kikærtesalat og ekstra pesto.

Besøg www.økogris.dk for flere opskrifter