GRISEKOTELET PÅ BEN
MED GRÆSKAR, GULERØDDER OG BRUNET SMØRSOVS

4 personer

Ingredienser:

4 stk. grisekoteletter med ben
1 lille græskar
8 gulerødder
50 g saltede græskarkerner
100 g smør
1 spsk. kardemommekapsler
1 vaniljestang
Salt og peber
1 bundt timian
1 bundt rosmarin
1 fed hvidløg
Diverse urter

Sådan gør du:

Grisen:

  1. Pensl koteletterne i olie og lad dem få rumtemperatur
  2. Grill eller steg koteletterne i ca. 1,5 min på hver side
  3. Læg koteletterne på en rist og lad dem trække i ca. 5 minutter
  4. Lav en bukket af timian og rosmarin
  5. Hak hvidløget og læg det i 50 gram smeltet smør
  6. Brug buketten til at pensle koteletterne med hvidløg og smør
  7. Kom grisen på grillen/panden igen og pensl med hvidløg og smør
  8. Vend kotelleterne 3 gange med 20 sekunders mellemrum
  9. Koteletterne er færdige

Sovsen:

  1. Kom 50 gram smør i en lille gryde og varm det op til 150 grader, så smørret bliver mørkt og dufter af nødder
  2. Skrab vanilje ud af vaniljestangen
  3. Knus kardemommekapslerne og kom kornene den ned i det lune smør
  4. Tilsæt en smule salt og peber

 

Det skønne øko-grønt:

  1. Skær græskarret i halve og fjern kernehuset
  2. Skær ud i moderate stykker med en tykkelse på ca. 1 cm
  3. Vask og skær gulerødderne i kvarte
  4. Smør alle grøntsagerne ind i lidt olie og grill eller steg dem ca. 5 minutter. Husk at vende dem så de ikke bliver brændte
  5. Krydder til sidst med salt og pynt med diverse urter og hakkede græskarkerner

 

Se kok Casper Sobczyk tilberede retten: