GRISEKOTELET PÅ BEN
MED GRÆSKAR, GULERØDDER OG BRUNET SMØRSOVS
4 personer
Ingredienser:
4 stk. grisekoteletter med ben
1 lille græskar
8 gulerødder
50 g saltede græskarkerner
100 g smør
1 spsk. kardemommekapsler
1 vaniljestang
Salt og peber
1 bundt timian
1 bundt rosmarin
1 fed hvidløg
Diverse urter
Sådan gør du:
Grisen:
- Pensl koteletterne i olie og lad dem få rumtemperatur
- Grill eller steg koteletterne i ca. 1,5 min på hver side
- Læg koteletterne på en rist og lad dem trække i ca. 5 minutter
- Lav en bukket af timian og rosmarin
- Hak hvidløget og læg det i 50 gram smeltet smør
- Brug buketten til at pensle koteletterne med hvidløg og smør
- Kom grisen på grillen/panden igen og pensl med hvidløg og smør
- Vend kotelleterne 3 gange med 20 sekunders mellemrum
- Koteletterne er færdige
Sovsen:
- Kom 50 gram smør i en lille gryde og varm det op til 150 grader, så smørret bliver mørkt og dufter af nødder
- Skrab vanilje ud af vaniljestangen
- Knus kardemommekapslerne og kom kornene den ned i det lune smør
- Tilsæt en smule salt og peber
Det skønne øko-grønt:
- Skær græskarret i halve og fjern kernehuset
- Skær ud i moderate stykker med en tykkelse på ca. 1 cm
- Vask og skær gulerødderne i kvarte
- Smør alle grøntsagerne ind i lidt olie og grill eller steg dem ca. 5 minutter. Husk at vende dem så de ikke bliver brændte
- Krydder til sidst med salt og pynt med diverse urter og hakkede græskarkerner
Se kok Casper Sobczyk tilberede retten: