MØRBRADBØFFER MED STEGT GRØNKÅLSSALAT
4 personer
Mørbradbøffer
Økologisk mørbrad fra gris,
ca. 600 g
½ tsk. salt
Peber
5-10 kviste timian
2 tsk. olie, fx olivenolie
Stegt grønkål
1 rødløg, ca. 100 g
½ dl æbleeddike
1 spsk. flydende honning, fx akaciehonning
2 æbler
400 g ribbet grønkål
2 tsk. olie, fx olivenolie
Tilbehør
Fuldkornsbrød
Sådan gør du:
Mørbradbøffer
- Afpuds mørbraden for sener, fedt og hinder.
- Skær den ud i 3 cm tykke skiver. Dup mørbradbøfferne tørre med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber. Skyl og hak timian og drys det over bøfferne.
- Lad dem trække i 15 minutter.
- Varm olie på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at det siger lyde, når du lægger kødet på panden.
- Brun bøfferne 1 minut på hver side.
- Skru ned til middelvarme og steg bøfferne færdige. De skal have 2½-3 minutter på hver side. Så får bøfferne en flot stegeskorpe og er saftige og svagt rosa i midten.
Stegt grønkålssalat
- Pil rødløg og skær i tynde skiver.
- Kom dem i en skål og vend med eddike, honning og lidt salt. Lad løgene marinere i 10 minutter.
- Vend dem et par gange undervejs.
- Skyl æblerne og skær dem i tern.
- Hak grønkål groft, skyl det og tør det evt.
- Steg kålen på en pande. Del evt. kålen op i mindre portioner og steg ad flere omgange.
- Kålen skal falde lidt sammen, men stadig beholde sin sprødhed og friskhed.
- Kom den stegte kål i en skål, vend med peber, rødløg og væden herfra. Smag til med salt og kom æblerne i.
Servér mens kålen stadig er lun og sprød – og spis brød til.