MØRBRADBØFFER MED STEGT GRØNKÅLSSALAT

4 personer

Mørbradbøffer
Økologisk mørbrad fra gris,
ca. 600 g
½ tsk. salt
Peber
5-10 kviste timian
2 tsk. olie, fx olivenolie

Stegt grønkål
1 rødløg, ca. 100 g
½ dl æbleeddike
1 spsk. flydende honning, fx akaciehonning
2 æbler
400 g ribbet grønkål
2 tsk. olie, fx olivenolie

Tilbehør
Fuldkornsbrød

Sådan gør du:

Mørbradbøffer

  1. Afpuds mørbraden for sener, fedt og hinder.
  2. Skær den ud i 3 cm tykke skiver. Dup mørbradbøfferne tørre med køkkenrulle.
  3. Krydr med salt og peber. Skyl og hak timian og drys det over bøfferne.
  4. Lad dem trække i 15 minutter.
  5. Varm olie på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at det siger lyde, når du lægger kødet på panden.
  6. Brun bøfferne 1 minut på hver side.
  7. Skru ned til middelvarme og steg bøfferne færdige. De skal have 2½-3 minutter på hver side. Så får bøfferne en flot stegeskorpe og er saftige og svagt rosa i midten.

Stegt grønkålssalat

  1. Pil rødløg og skær i tynde skiver.
  2. Kom dem i en skål og vend med eddike, honning og lidt salt. Lad løgene marinere i 10 minutter.
  3. Vend dem et par gange undervejs.
  4. Skyl æblerne og skær dem i tern.
  5. Hak grønkål groft, skyl det og tør det evt.
  6. Steg kålen på en pande. Del evt. kålen op i mindre portioner og steg ad flere omgange.
  7. Kålen skal falde lidt sammen, men stadig beholde sin sprødhed og friskhed.
  8. Kom den stegte kål i en skål, vend med peber, rødløg og væden herfra. Smag til med salt og kom æblerne i.

Servér mens kålen stadig er lun og sprød – og spis brød til.