KIKÆRTEKOTELETTER MED FORFRISKENDE MELONSALAT
2 personer
Kikærtekoteletter:
2 økologiske nakkekoteletter, ca. 2 cm tykke, ca. 150 g pr. stk.
½ dåse kikærter,
120 g drænet vægt
½ dl yoghurt naturel 0,5%
1 tsk. tørrede urter, fx herbes de provence
½ tsk. salt
2 tsk. olie
Melonsalat:
200 g grønne asparges
1 bakke feldsalat, ca. 100 g
½ netmelon, ca. 500 g
20 g fast ost – fx Vesterhavsost
1 rød chili
Tilbehør:
Groft brød
Sådan gør du:
Kikærtekoteletter:
- Dræn kikærter og kom i en frostpose.
- Tilsæt yoghurt og krydderier.
- Knus kikærterne med hånden eller en kagerulle og massér det godt rundt, så alt er blandet.
- Kom koteletterne i posen og massér dem godt ind i kikærtemassen.
Melonsalat:
- Skyl asparges og feldsalat.
- Knæk den grove ende af asparges og kassér dem.
- Skær i skiver.
- Halvér melon og skrab kerner ud. Skær skrællen af og skær kødet i tern.
- Skær ost i tern.
- Skyl og hak chili.
- Vend alle ingredienser til melonsalaten sammen.
Stegning af koteletterne:
- Varm olie på en pande ved god varme – det skal være så varmt, at det ’siger lyde’, når kødet kommer på panden.
- Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side.
- Skru ned til svag varme og steg dem færdige.
- Pas på med at flytte koteletterne for meget.
Servér koteletter og salat sammen med lækkert groft brød.