KIKÆRTEKOTELETTER MED FORFRISKENDE MELONSALAT

2 personer

Kikærtekoteletter:
2 økologiske nakkekoteletter, ca. 2 cm tykke, ca. 150 g pr. stk.
½ dåse kikærter,
120 g drænet vægt
½ dl yoghurt naturel 0,5%
1 tsk. tørrede urter, fx herbes de provence
½ tsk. salt
2 tsk. olie

Melonsalat:
200 g grønne asparges
1 bakke feldsalat, ca. 100 g
½ netmelon, ca. 500 g
20 g fast ost – fx Vesterhavsost
1 rød chili

Tilbehør:
Groft brød

Sådan gør du:

Kikærtekoteletter:

  1. Dræn kikærter og kom i en frostpose.
  2. Tilsæt yoghurt og krydderier.
  3. Knus kikærterne med hånden eller en kagerulle og massér det godt rundt, så alt er blandet.
  4. Kom koteletterne i posen og massér dem godt ind i kikærtemassen.

Melonsalat:

  1. Skyl asparges og feldsalat.
  2. Knæk den grove ende af asparges og kassér dem.
  3. Skær i skiver.
  4. Halvér melon og skrab kerner ud. Skær skrællen af og skær kødet i tern.
  5. Skær ost i tern.
  6. Skyl og hak chili.
  7. Vend alle ingredienser til melonsalaten sammen.

Stegning af koteletterne:

  1. Varm olie på en pande ved god varme – det skal være så varmt, at det ’siger lyde’, når kødet kommer på panden.
  2. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side.
  3. Skru ned til svag varme og steg dem færdige.
  4. Pas på med at flytte koteletterne for meget.

Servér koteletter og salat sammen med lækkert groft brød.