STEGT MEDISTER MED MOS AF GULE ÆRTER & ÆBLER,
HERTIL TIMIANSTEGTE GULERØDDER
4 personer
Medister:
500 g økologisk medister
1 løg
10 peberkorn
1 spsk. lys frugteddike,
fx æbleeddike
½ tsk. salt
2 tsk. olie
Peber
Gule ærter/æblemos:
300 g gule ærter
2 fed hvidløg
1 tsk. olie, fx olivenolie
1½ spsk. karry
3-4 spsk. lys frugteddike
½ tsk. salt
Peber
1 æble
Timianstegte gulerødder:
10 gulerødder
2 tsk. olie
1 knivspids salt
Peber
2 spsk. lys frugteddike
10 kviste timian
Sådan gør du:
Mos af gule ærter:
- Skyl gule ærter i koldt vand og hæld vandet fra. Pil hvidløg.
- Varm olie i en gryde. Rist hvidløg og karry 1 minut ved lav varme.
- Tilsæt gule ærter og vand. Kog ærter i 30-40 minutter til ærterne er møre. Hæld evt. overskydende vand fra.
- Skyl æble og skær i små tern.
Medister:
- Kom medister i en gryde og dæk med koldt vand.
- Pil løg, skær i kvarte og kom dem i gryden sammen med peberkorn, eddike og salt.
- Bring medister forsigtigt i kog og lad det simre ved svag varme i 5 minutter.
- Skum det hvide skum af undervejs.
- Sluk for varmen og lad medisteren trække i 5-10 minutter i kogelagen.
Timianstegte gulerødder:
- Skræl gulerødder og skær i tern. Skyl og hak timian.
- Varm olie på en pande og steg gulerødder ved hård varme, så de får en flot, karamelliseret stegeskorpe på alle sider, ca. 15 minutter.
- Krydr med salt, peber, eddike og hakket timian.
- Vend gulerødderne godt rundt og kom dem i en skål.
Til sidst før servering:
- Varm olie på en pande.
- Steg medister ved medium varme i ca. 5 minutter på hver side, så den får en flot stegeskorpe.
- Blend gule ærter, eddike, salt og peber til en glat mos med en stavblender. Vend æbler i mosen og smag til med salt, peber og eddike.
- Skær medisteren i mindre stykker og servér med mos af gule ærter og timianstegte gulerødder.