Økologisk griseproduktion med fokus på bæredygtighed

Kom og se vores økologiske grise.

Adresse: Torstedvej 86, 6980 Tim

Hos Hestbjerg Økologi er vi vilde med grise. Derfor arbejder vi hele tiden på at give vores grise endnu mere velfærd samtidig med, at vi udvikler gårdens bæredygtighed.

Vi vil gerne give skoven tilbage til grisene. Derfor har vi plantet poppeltræer på faremarken. Træerne giver skygge og læ til grisene, øget biodiversitet samtidig med, at de binder kulstof fra atmosfæren og optager næringsstoffer fra grisenes gødning.

Vores dyrs velfærd ligger os meget på sinde. Derfor går de små pattegrise sammen med soen i 10 uger, hvor de drikker mælk samtidig med, at deres maver vænner sig til fast føde. Det giver nogle robuste grise, der er klar til at stå på egne ben.

Når grisene er klar til at komme fra soen, kommer de over i vores slagtegrisestald. Her har de god plads, masser af strøelse og en wellness-afdeling med muld, så de fortsat kan rode i jorden, som det er naturligt for en gris. I grovfoderet får grisene iblandet frasorterede økologiske rodfrugter. Det er godt for grisenes maver, og vi bidrager på den måde til mindre madspild.

Hos Hestbjerg Økologi er vi optaget af at give plads til mere natur i landbrugslandet og dermed forene landbrug og natur. Vi har en ambition om at gøre vores bedrift til et endnu bedre sted, end da vi kom hertil. Men kom selv ud og se, hvad vi laver. Vi glæder os til at se jer.


Venlig hilsen

Marianne og Bertel Hestbjerg
Hestbjerg Økologi
www.hestbjerg.dk

 

På sofari hos Hestbjerg Økologi kan I bl.a.:

  • få en rundvisning på gården og se, hvordan vores grise lever.
  • se søer og smågrise løbe omkring og lege i poppeltræerne.
  • se slagtegrisenes wellnessafdeling.
  • snakke med gårdens medarbejdere om Hestbjerg Økologis indsats for en bæredygtig økologisk griseproduktion.
  • til børnene er der pixibog og tatoveringer og lækre smagsprøver.
  • til de voksne er der opskriftshæftet Øko-grisens almanak med gode opskrifter og lækre smagsprøver.
  • deltage i Sofari-Quiz og vinde økologisk kød til en værdi af 500 kr.

Følg os på Facebook og Instagram