Lokalt forankret øko-gris

Kom og se mine økologiske grise til Sofari.

Adresse: Gelstrupvej 9, 4500 Nykøbing Sj.

Gelstrupgaard ligger i de smukke omgivelser ved Lammefjorden, hvor jeg har 150 økologiske søer og producerer 3000 slagtegrise om året.

Sidste år etablerede jeg konceptet Hotel SvineRiget, hvor man kan købe en overnatning i en specialindrettet grisehytte midt i grisemarken. På den måde får gæsterne lov til at opleve det
økologiske griseliv helt tæt på. Jeg håber, at initiativet kan bidrage til at formidle viden om og begejstring for økologisk landbrug og griseproduktion til folk fra byen.

Jeg forsøger så vidt muligt at handle lokalt, når jeg køber foder til mine grise, og jeg benytter mig af lokal arbejdskraft. Blandt de ansatte er elever, og jeg bidrager dermed til at uddanne næste generation af økologiske landmænd.

Efterhånden som bæredygtighed fylder mere i samfundet generelt, ændrer samfundets krav til min produktion sig også. Jeg håber på i fremtiden at kunne skrue op for andelen af mere lokalproduceret proteinfoder til grisene for at øge gårdens bæredygtighed – selvom det måske vil betyde, at grisene vokser lidt langsommere.

Kom ud og se de økologiske grise i de smukke Lammefjordsomgivelser til Sofari, d. 5. september kl. 10-14.


Venlig hilsen
Amalie, Pia, Kim, Kaja, Helle og Jesper Adler

 

På Sofari hos Jesper Adler kan I bl.a.:

  • få en guidet rundvisning og se hvordan de økologiske grise lever.
  • få en snak med gårdens ansatte om økologisk griseproduktion og økologi.
  • opleve konceptet Hotel SvineRiget
  • få smagsprøver på kød fra gården, når der tændes op i grillen.
  • Gelstrupgårds historie går tilbage til den tidlige middelalder. Er du interesseret i fund fra den tid, vil Steen Roel Larsen fortælle om sine detektorfund på gården.

Følg os på Facebook.