Jesper Adler inviterer til Sofari i 2024

Lokalt forankret øko-gris

Kom og se mine økologiske grise til Sofari.

Adresse: Gelstrupvej 9, 4500 Nykøbing Sj.

Gelstrupgaard ligger i de smukke omgivelser ved Lammefjorden, hvor jeg har 150 økologiske søer og producerer 3000 slagtegrise om året. Jeg er en af Frilands økologiske griseproducenter, der producerer økologiske grise til det amerikanske marked, hvor der er ekstra strenge regler for produktion af økologisk gris.

Jeg tror på, at man som landmand skal omstille sig og ændre adfærd over tid, efterhånden som samfundets krav ændrer sig. Jeg forsøger så vidt muligt at købe korn og proteinfoder, der er produceret lokalt her på Sjælland. Det er bl.a. med til at reducere transporten og dermed foderets CO2 aftryk. Vi er også i gang med at etablere et solcelleanlæg på en af vores stalde, så vi kan blive mere selvforsynende med energi. Endvidere er jeg også meget optaget af at have landbrugselever, så jeg er med til at uddanne næste generation af økologiske landmænd.

På Gelstrupgaard finder du ”Hotel Svineriget”. En specialindrettet grisehytte midt i grisemarken, hvor man kan købe overnatning. På den måde får gæsterne lov til at opleve det økologiske griseliv helt tæt på.

Jeg glæder mig til igen i år til at invitere folk indenfor til Sofari. Her vil jeg formidle min viden om og begejstring for økologisk landbrug og griseproduktion. Så kom ud og se de økologiske grise i de
smukke Lammefjordsomgivelser søndag den 26. maj fra kl. 10-14.

Venlig hilsen
Jesper Adler

 

På Sofari hos Jesper Adler kan I bl.a.:

  • få en guidet rundvisning og se hvordan de økologiske grise lever.
  • få en snak med gårdens ansatte om økologisk griseproduktion og økologi.
  • få smagsprøver på kød fra gården, når der tændes op i grillen.
  • høre om Gelstrupgårds historie der går tilbage til den tidlige middelalder. Steen Roel Larsen kommer forbi og fortæller om sine detektorfund på gården, bl.a. mønter fra Magrete 1.s tid.

Følg os på Facebook