BURGER DE LUXE MED DYBSTEGTE LØGRINGE
2-3 personer
Burger:
500 g økologisk hakket grisekød
1 spsk. barbecuesauce
2 tsk. worcestershiresauce
Salt, peber
2 portobello svampe
Smør til stegning
4 store burgerboller eller sandwichboller
1/4 dl mayonnaise
1 fed knust hvidløg
Babyspinat
3 skiver blåskimmel ca. 75 g
Dybstegte løgringe:
1 stort løg
1/4 liter mælk
75 g hvedemel
25 g majsstivelse
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 knivspids Paprika
1½ dl øl – ale
Olie til stegning
Sådan gør du:
Dybstegte løgringe:
- Skær løget i skiver, ikke for tynde og læg dem i mælk i ca. 20 minutter.
- Bland hvedemel, majsstivelse, bagepulver, salt og paprika og pisk det til en klumpfri jævning med øl.
- Lad løgringene dryppe af, drys med ekstra hvedemel og dyp dem i dejen, et par stykker ad gangen. Steg løgringene i olie 1-2 minutter, lige inden servering, til de er gyldne og sprøde.
Burgere:
- Bland kødet med barbecuesauce og worcestershiresauce og form det tilstore flade bøffer. Krydr med salt og peber.
- Skær svampene i skiver og steg dem gyldne i smør.
- Steg eller grill bøfferne 3-4 minutter på hver side.
- Flæk bollerne og rist dem på en brødrister.
- Smør bollerne med mayonnaise krydret med lidt knust hvidløg.
- Læg dem sammen med spinat, bøf, svampe og blåskimmel og servér med løgringe.