BURGER DE LUXE MED DYBSTEGTE LØGRINGE

2-3 personer

Burger:
500 g økologisk hakket grisekød
1 spsk. barbecuesauce
2 tsk. worcestershiresauce
Salt, peber
2 portobello svampe
Smør til stegning
4 store burgerboller eller sandwichboller
1/4 dl mayonnaise
1 fed knust hvidløg
Babyspinat
3 skiver blåskimmel ca. 75 g

Dybstegte løgringe:
1 stort løg
1/4 liter mælk
75 g hvedemel
25 g majsstivelse
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 knivspids Paprika
1½ dl øl – ale
Olie til stegning

Sådan gør du:

Dybstegte løgringe:

  1. Skær løget i skiver, ikke for tynde og læg dem i mælk i ca. 20 minutter.
  2. Bland hvedemel, majsstivelse, bagepulver, salt og paprika og pisk det til en klumpfri jævning med øl.
  3. Lad løgringene dryppe af, drys med ekstra hvedemel og dyp dem i dejen, et par stykker ad gangen. Steg løgringene i olie 1-2 minutter, lige inden servering, til de er gyldne og sprøde.

Burgere:

  1. Bland kødet med barbecuesauce og worcestershiresauce og form det tilstore flade bøffer. Krydr med salt og peber.
  2. Skær svampene i skiver og steg dem gyldne i smør.
  3. Steg eller grill bøfferne 3-4 minutter på hver side.
  4. Flæk bollerne og rist dem på en brødrister.
  5. Smør bollerne med mayonnaise krydret med lidt
    knust hvidløg.
  6. Læg dem sammen med spinat, bøf, svampe og
    blåskimmel og servér med løgringe.