HERRESALAT
MED STRIMLER AF ØKOLOGISK SKINKEINDERLÅR
4 personer
Skinkespyd:
-
300 g skinkeinderlår i strimler
-
Sesamolie til stegning
-
Salt
-
Friskkværnet peber
Marinade:
-
1 økologisk lime
-
2 fed hvidløg
-
50 g frisk ingefær
-
1 spsk. honning
Salat:
-
2 æg
-
3 dadler (medjoul)
-
8 cherrytomater
-
1 frisk chili
-
¼ agurk
-
¼ spidskål
-
1 stor gulerod
-
200 g aspargesbroccoli
Tilbehør:
-
Evt. groft brød
Sådan gør du:
Vask limefrugten og riv skallen. Pres saften ud af limefrugten og bland skal og saft i en skål. Pil hvidløget og snit det fint. Skræl ingefæren og snit den i helt små tern. Bland hvidløg, ingefær og honning med saft og skal fra limefrugten. Krydr strimlerne af skinkeinderlår med salt og friskkværnet peber. Læg kødet i marinaden og lad det stå i ca. 15 minutter.
Læg æggene i spilkogende vand, skru ned for varmen og lade dem koge i ca. 8 minutter, til de er hårdkogte. Køl derefter straks under rindende koldt vand.
Kog rigeligt letsaltet vand i en gryde. Skyl broccolien. Læg den i det kogende vand i 10 sekunder. Fisk den op og køl den straks i koldt vand. Dryp herefter broccolien godt af.
Skyl chilien, rens den for kerner og skær den i tynde skiver. Udsten dadlerne og skær dem i kvarte. Skyl tomaterne og halvér dem. Skyl agurken og flæk den på langs. Fjern kernerne og skær agurken i tynde skiver. Skær kålen i fine strimler, skyl den og dryp den godt af. Skræl guleroden og skær den i tynde strimler med en kartoffelskræller. Læg grøntsager, dadler og chili op i en skål og vend salaten med en smule sesamolie.
Steg de marinerede skinkestrimler i en wok eller på en pande med lidt sesamolie. Pil samtidig æggene og skær dem i både. Når skinkestrimlerne er stegt færdig, vendes de straks ned i salaten. Pynt med æggene og server evt. med groft brød.