KÅLRULLER MED HAKKET GRIS OG URTER

4 personer

Ingredienser:

8 hele blade savoykål eller spidskål
400 g hakket økologisk gris 4-7%
1 tsk. salt
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 spsk. timian
1 spsk. koncentreret tomat
25 g smør
250 g fintsnittet kål
1 æg
Peber
1 dl bouillon
½ kg cherrytomater
1 fed hvidløg
Olivenolie
Timian

Sådan gør du:

  1. Blanchér kålbladene og læg dem på et viskestykke.
  2. Rør kødet sammen med salt og tilsæt knust hvidløg, finthakket skalotteløg, timian og tomat.
  3. Snit det inderste af kålhovedet fint, sautér det i lidt smør til det er mørt og rør det i farsen sammen med æg. Krydr med peber.
  4. Fordél farsen på bladene og rul dem sammen omkring fyldet.
  5. Læg rullerne med sammenføjningen nedad på en bradepande og kom lidt kogende bouillon hen over.
  6. Bag rullerne i 15 minutter ved 200°C.
  7. Vend tomaterne i knust hvidløg, olivenolie og lidt timian.
  8. Kom dem ved rullerne og bag endnu 5 minutter,
    til tomaterne brister.

Servér med brød eller ovnbagte kartofler.