STEGT MEDISTER MED MOS AF GULE ÆRTER & ÆBLER,
HERTIL TIMIANSTEGTE GULERØDDER

4 personer

Medister:
500 g økologisk medister
1 løg
10 peberkorn
1 spsk. lys frugteddike,
fx æbleeddike
½ tsk. salt
2 tsk. olie
Peber

Gule ærter/æblemos:
300 g gule ærter
2 fed hvidløg
1 tsk. olie, fx olivenolie
1½ spsk. karry
3-4 spsk. lys frugteddike
½ tsk. salt
Peber
1 æble

Timianstegte gulerødder:
10 gulerødder
2 tsk. olie
1 knivspids salt
Peber
2 spsk. lys frugteddike
10 kviste timian

Sådan gør du:

Mos af gule ærter:

  1. Skyl gule ærter i koldt vand og hæld vandet fra. Pil hvidløg.
  2. Varm olie i en gryde. Rist hvidløg og karry 1 minut ved lav varme.
  3. Tilsæt gule ærter og vand. Kog ærter i 30-40 minutter til ærterne er møre. Hæld evt. overskydende vand fra.
  4. Skyl æble og skær i små tern.

Medister:

  1. Kom medister i en gryde og dæk med koldt vand.
  2. Pil løg, skær i kvarte og kom dem i gryden sammen med peberkorn, eddike og salt.
  3. Bring medister forsigtigt i kog og lad det simre ved svag varme i 5 minutter.
  4. Skum det hvide skum af undervejs.
  5. Sluk for varmen og lad medisteren trække i 5-10 minutter i kogelagen.

Timianstegte gulerødder:

  1. Skræl gulerødder og skær i tern. Skyl og hak timian.
  2. Varm olie på en pande og steg gulerødder ved hård varme, så de får en flot, karamelliseret stegeskorpe på alle sider, ca. 15 minutter.
  3. Krydr med salt, peber, eddike og hakket timian.
  4. Vend gulerødderne godt rundt og kom dem i en skål.

Til sidst før servering:

  1. Varm olie på en pande.
  2. Steg medister ved medium varme i ca. 5 minutter på hver side, så den får en flot stegeskorpe.
  3. Blend gule ærter, eddike, salt og peber til en glat mos med en stavblender. Vend æbler i mosen og smag til med salt, peber og eddike.
  4. Skær medisteren i mindre stykker og servér med mos af gule ærter og timianstegte gulerødder.