Hans Henrik Thomsen inviterer til Sofari i 2024

Øko-grise i rullende stald

Kom og se mine slagtegrise, som bor i mobile stalde.

Adresse: Røgelhedevej 55, 9700 Brønderslev - følg pilene herfra

Kom og se mine slagtegrise, som bor i mobile stalde. Økologiske slagtegrise skal både have adgang til inde- og udearealer. Hos mig bor grisene i mobile stalde, som hver dag flyttes, når jeg spænder traktoren for stalden og trækker afsted med ”hus og have”.

Staldsystemet har jeg selv opfundet, og det fungerer rigtigt godt. Grisenes velfærd er i top, og deres gødning bliver jævnt fordelt ud over mine marker til gavn for jordens frugtbarhed og mine afgrøder, som bliver sået efterfølgende.

Med de mobile huse får grisene et frisk stykke græsmark hver dag, hvor de kan gå på jagt efter orme, insekter og rødder. De er vilde med det. Og det er jeg også – for mig er det noget af det mest livsbekræftende at se mine grise slå sig løs, når de får et nyt stykke jord.

Jeg blev økolog tilbage i 1999, da jeg gerne vil aflevere en god og frugtbar jord til næste generation. Den måde, jeg i dag har opbygget mit landbrug på – med græsmarker med grise og andre afgrøder – gør, at der sker opbygning af kulstof i jorden på mine marker, biodiversiteten på min ejendom har gode kår, og mine grise lever det gode griseliv.

Jeg feder 450 smågrise op ad gangen. Grisene kommer fra min nabo Thomas Bertram. Til Sofari er du velkommen til også at besøge Thomas Bertrams gård. Det er vigtigt, at du først besøger Thomas Bertrams grise – før du besøger mig.

VIGTIGT: For at forebygge at smitte kan spredes mellem gårde, må man normalt ikke besøge to gårde lige efter hinanden. Men da vi i forvejen arbejder sammen, må I gerne besøge os begge, blot I husker at følge samme ”vej” som grisene: fra soholdet til slagtegriseholdet. Det er vigtigt af hensyn til grisenes sundhed, da smågrisenes immunsystem endnu ikke er færdigudviklet.

Jeg glæder mig til at vise jer mine økologiske grise og fortælle, hvor du kan købe kød fra mine grise. Vi ses d. 26. maj 2024!

Venlig hilsen
Hans Henrik Thomsen

 

På Sofari hos Hans Henrik Thomsen kan I bl.a.:

  • Se hvordan de økologiske grise lever i mobile stalde.
  • Få indsigt i den økologiske griseproduktion.
  • Se de rullende stalde blive flyttet og grisene gå ombord i en frisk græsmark. Det sker kl. 11 og 13. og er et herligt syn. 
  • Få en snak med landmanden om hans produktion og måden at gøre tingene på.
  • Deltage i grisequizzen og vinde økologisk grisekød til en værdi af 500 kroner.
  • Til de mindste er der en pixi-bog om Adams grise, plakat til børneværelset og tatoveringer.
  • Til de voksne er der bl.a. Øko-grisens almanak – et opskriftshæfte med økologisk grisekød året rundt.