Øko-grise i rullende stald

Kom og se mine slagtegrise, som bor i mobile stalde.

Adresse: Røgelhedevej 55, 9700 Brønderslev - følg pilene herfra

Økologiske slagtegrise skal både have adgang til inde- og udearealer. Hos mig bor grisene i mobile stalde, som hver dag flyttes, når jeg spænder traktoren for stalden og trækker afsted med ”hus og have”. Mine grise elsker det. For med de mobile huse får grisene et frisk stykke græsmark hver dag, hvor de kan gå på jagt efter orme, insekter og rødder. De er vilde med det.

Staldsystemet har jeg selv opfundet, og det fungerer rigtigt godt. For ud over at grisenes velfærd er i top – så bliver grisenes gødning jævnt fordelt ud over mine marker til stor gavn for jordens frugtbarhed og de afgrøder, jeg dyrker. Man kan sige, at grisene indgår i mit sædskifte.

Jeg blev økolog tilbage i 1999, da jeg gerne vil aflevere en god og frugtbar jord til næste generation. Den måde jeg i dag har opbygget mit landbrug på - med græsmarker med grise og andre afgrøder gør, at der sker opbygning af kulstof i jorden på mine marker, biodiversiteten på min ejendom har gode kår, og mine grise lever det gode griseliv.

I alt får jeg 1300 smågrise om året, som jeg feder op. Grisene kommer fra min nabo Thomas Bertram. Til Sofari er du velkommen til også at besøge Thomas Bertrams gård. Det er vigtigt, at du først besøger Thomas Bertrams grise – før du besøger mig.

VIGTIGT: For at forebygger at smitte kan spredes mellem gårdene må man normalt ikke besøge to gårde lige efter hinanden. Men da vi i forvejen arbejder sammen, må I gerne besøger os begge, blot I husker at følge samme ”vej” som grisene: fra soholdet til slagtegriseholdet. Det er vigtigt af hensyn til grisenes sundhed, da smågrisenes immunsystem endnu ikke er færdigudviklet.

Jeg glæder mig til at vise jer mine økologiske grise til Sofari!


Venlig hilsen
Hans Henrik Thomsen

 

På Sofari hos Hans Henrik Thomsen kan I:

  • Se hvordan de økologiske grise lever i mobile stalde
  • Få indsigt i den økologiske griseproduktion
  • Se de rullende stalde blive flyttet og grisene gå ombord i en frisk græsmark kl. 12.00 og kl. 13.30.
  • Få en snak med landmanden om hans produktion og måden at gøre tingene på.
  • Deltage i grisequizzen og vinde økologisk grisekød til en værdi af 500 kroner.
  • Til de mindste er der pixi-bog om grisen Sonja og tatoveringer
  • Til de voksne er der bl.a. Øko-grisens almanak – et opskriftshæfte med økologisk grisekød året rundt.

Der vil være mulighed for at smage på grisen, når Hans Henrik serverer smagsprøver af forskellige pølser fra grillen. Der vil efterfølgende være mulighed for at bestille pølser mm.