Oplev det økologiske griseliv

Kom ud og se mine økologiske grise til Sofari.

Adresse: Hundelevvej 99, 9480 Løkken

Kom til Sofari søndag den 5. september og se, hvordan mine økologiske grise lever.
Hos TerkelsenØKO bor grisene i hytter på marken. Her løber smågrisene omkring med trynen i jorden på jagt efter orme og rødder. Smågrisene går sammen med soen i syv uger, hvor de dier hos soen, samtidig med at deres maver langsomt vænner sig til fast føde. Søerne får grovfoder adlibitum. Det giver mætte og rolige dyr. Når smågrisene er klar til at flytte hjemmefra, sælger jeg
dem videre til en anden landmand. Men til efteråret begynder jeg selv at fede dem op i mobile stalde.

Jeg glæder mig hver dag over mit arbejde. At være ude i naturen hele dagen sammen med dyrene,
som har det godt. Det er simpelthen det bedste.

Grisenes folde indgår i sædskiftet, så vi udnytter dyrenes gødning bedst muligt. Jeg har 7-10 afgrøder i mit sædskifte – en blanding af korn og proteinafgrøder, som jeg fodrer mine grise med.
På den måde undgår jeg at skulle købe soja fra lande, der ligger langt væk. Jeg praktiserer pløjefri dyrkning og har masser af efterafgrøder. Det er med til at opbygge jordens kulstofindhold og
giver en frugtbar jord.

Jeg har fokus på at give naturen plads og lader kvasbunker og stendynger ligger. Det er dejligt at opleve, at naturen kvitterer med en summen af insekter og ualmindeligt mange viber og lærker.

Kom ud og besøg os til Sofari. Vi glæder os til at se jer.


Venlig hilsen
Niels Terkelsen

 

På Sofari hos Niels Terkelsen kan I:

  • se hvordan søer og smågrise lever på marken.
  • opleve hvordan smågrisene løber omkring og nyder livet under åben himmel.
  • få indsigt i den økologiske griseproduktion særkender.
  • få en snak med landmanden om hans produktion og måden at gøre tingene på.
  • få en rundvisning på gården.
  • deltage i grisequizzen og vinde økologisk grisekød til en værdi af 500 kroner.
  • til de mindste er der pixi-bog om grisen Sonja på Sofari og tatoveringer.
  • til de voksne er der bl.a. Øko-grisens almanak – et opskriftshæfte med økologisk grisekød året rundt.