GRILLET MØRBRAD MED GRØNTSAGER OG SOVS
4 personer
Mødbrad
1 glad økologisk grisemørbrad
4 kejserhatte
2 majs
100 gram smør
1 bundt persille
1 fed hvidløg
1 citron
1 skalotteløg
Sovs
4 dl god grønsagsfond
0,4 dl mørk øl
0,5 dl æblejuice
Lidt maizena
Hakkede urter (gerne estragon)
1 spiseske smør
Sådan gør du:
Grisen:
Mørbraden afpudses og grilles ved middelvarme i ca. 14 minutter. Pak derefter mørbraden ind så den kan trække færdig uden at blive tør
Sovsen:
- Øl koges ned til det halve, derefter tilsættes der grøntsagsfond og smages til med æblejuice
- Kog sovsen op og smag til med salt
- Jævn sovsen med maizena
- Kom en ske smør og de hakkede urter i sovsen
De skønne grønsager:
Gremolataen
- Persille, hvidløg og skalotteløg hakkes helt fint blandes med fintrevet citronskrald
- Kejserhatte skæres enten tyndt på et mandolinjern eller halveres og skæres så tyndt som muligt på langs
- Smelt smør langsomt og kom svampene i og lad dem stille pochere i smøren i ca. 3 minutter. Tag dem derefter op krydder dem hvid peber og salt
Majsene skæres af kolben og steges i ca. 1 minut i resten smørret fra svampene. Til sidst tilsættes gremolataen til majs og svampe. Pynt retten af med urter.
Se kok Casper Sobczyk tilberede retten: