GRILLET MØRBRAD MED GRØNTSAGER OG SOVS

4 personer

Mødbrad
1 glad økologisk grisemørbrad
4 kejserhatte
2 majs
100 gram smør
1 bundt persille
1 fed hvidløg
1 citron
1 skalotteløg

Sovs
4 dl god grønsagsfond
0,4 dl mørk øl
0,5 dl æblejuice
Lidt maizena
Hakkede urter (gerne estragon)
1 spiseske smør

Sådan gør du:

 

Grisen:

Mørbraden afpudses og grilles ved middelvarme i ca. 14 minutter. Pak derefter mørbraden ind så den kan trække færdig uden at blive tør

 

Sovsen:

  1. Øl koges ned til det halve, derefter tilsættes der grøntsagsfond og smages til med æblejuice
  2. Kog sovsen op og smag til med salt
  3. Jævn sovsen med maizena
  4. Kom en ske smør og de hakkede urter i sovsen

De skønne grønsager:
Gremolataen

  1. Persille, hvidløg og skalotteløg hakkes helt fint blandes med fintrevet citronskrald
  2. Kejserhatte skæres enten tyndt på et mandolinjern eller halveres og skæres så tyndt som muligt på langs
  3. Smelt smør langsomt og kom svampene i og lad dem stille pochere i smøren i ca. 3 minutter. Tag dem derefter op krydder dem hvid peber og salt

Majsene skæres af kolben og steges i ca. 1 minut i resten smørret fra svampene. Til sidst tilsættes gremolataen til majs og svampe. Pynt retten af med urter.

 

Se kok Casper Sobczyk tilberede retten: